خنجری که اماراتی ها از پشت به اقتصاد ایران زدند + اسناد

برخی شنیده‌ها حاکی از احتمال حذف ایران از کریدور ترانزیتی امارات - ایران - ترکیه و جایگزینی مسیر عراق برای ارسال کالاهای اماراتی به ترکیه است.

به گزارش تحریریه، شیخ «طحنون بن زائد آل نهیان» مشاور امنیت ملی امارات و برادر شیخ محمد بن زائد، ولیعهد این کشور ۱۵ آذرماه امسال در سفری یک روزه به تهران با آیت الله رئیسی رئیس جمهور و علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

دیداری که پس از سال‌ها تنش در روابط ایران و امارات رخ داد و کارشناسان از آن به عنوان نقطه عطفی در آغاز مجدد روابط ایران و امارات تلقی کردند.

گفته می‌شود بخشی از دیدارهای مشاور امنیت ملی امارات با مقامات ارشد کشورمان در تهران را مذاکرات اقتصادی خصوصاً راه‌اندازی کریدور ترانزیتی امارات-ایران-ترکیه به خود اختصاص داده است.

مشاور امنیت ملی امارات فردا به تهران می‌آید

مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری: دو کامیون اماراتی در آبان ماه از مسیر ایران به ترکیه رفتند

محمدجواد هدایتی مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سوم آذرماه امسال از وقوع این سفر مقام ارشد اماراتی به تهران و راه اندازی کریدور امارات-ترکیه-اروپا از خاک ایران خبر داد.

وی گفت: حدود یک ماه پیش عبور آزمایشی از امارات به ترکیه داشتیم و کامیونی از امارات با کشتی رو-رو به ایران آمد و از مرز بازرگان به ترکیه رفت؛ این عبور آزمایشی با دو کامیون انجام شد.

این مقام مسئول یادآور شد: اماراتی‌ها این عبور آزمایشی از خاک ایران را برای بررسی اینکه آیا ترانزیت از خاک ایران به صرفه هست یا نه، انجام دادند؛ به خصوص که حمل دریایی افزایش ۲ تا ۳ برابری داشته است؛ لذا تجارت دوبی و امارات به ترکیه که قبل از مسیر دریایی انجام می‌شد، این بار از مسیر خشکی صورت گیرد.

هدایتی تأکید کرد: زمان عبور از خشکی بسیار کمتر از عبور دریایی بود و صرفه اقتصادی آن نیز تأیید شد؛ ضمن اینکه هزینه‌ها و توقف‌های عبور از کانال سوئز را ندارد. در حال حاضر کریدور جنوب به شمال ایران بسیار مورد استقبال کشورها قرار گرفته و باید با توجه به شرایطی که ایجاد شده، به دنبال تسهیل این عبور ترانزیتی و همچنین کاهش فرآیندهای ترانزیت از مسیر ایران باشیم. همچنین باید امنیت موجود در کشورمان و زیرساخت‌های حمل و نقلی آن را به دیگر کشورها بشناسانیم.

کارشناس حمل و نقل: مسیر تردد کامیون‌های اماراتی از ایران به ترکیه ۸ روزه بود

محمدحسین رضائیان، کارشناس حوزه ترانزیت نیز ۲۰ آبان ماه درباره جزئیات ترانزیت کالاهای اماراتی از خاک ایران به مقصد ترکیه گفت: این محموله از مبداء امارات وارد بندر شهید رجایی شده و از مرز بازرگان به ترکیه رسید. زمان طی این مسیر که پیش از این از بندر شارجه امارات تا بندر مرسین ترکیه طی می‌شد به واسطه ایران به ۸ روز کاهش یافته است. این در حالی است که مسیر دریایی که مستلزم عبور از تنگه باب المندب، دریای سرخ و کانال سوئز بود ۲۰ روز به طول می‌انجامید.

خبرگزاری عراقی بغدادالیوم: اماراتی‌ها به ترکیه پیشنهاد جایگزینی عراق را داده‌اند

خبرگزاری بغدادالیوم ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ (جمعه ۱۰ دی ماه امسال) از قول مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد: اماراتی‌ها به ترکیه پیشنهاد داده‌اند که تا زمان راه اندازی خط آهن بصره به ترکیه، جاده‌های زمینی این کشور به عنوان مسیر ترانزیتی در نظر گرفته شود.

چاووش اوغلو گفته است اماراتی‌ها دعوتنامه دیدار رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در فوریه (بهمن ماه امسال) از کشورشان را ارسال کرده‌اند.

وزیر خارجه ترکیه گفته است: اماراتی‌ها در نامه خود نوشته‌اند انتقال دریایی کالاها از امارات به استانبول ۲۵ تا ۲۸ روز به طول می‌انجامد، اما از طریق زمینی در ۱۰ روز انجام شده است ولی مایلیم این مسیر باز هم کوتاه‌تر شود که از طریق عراق این کار شدنی است.

تغییر نظر امارات درباره ترانزیت کالا از ایران/ پشت پرده کیست؟

عراق قانون ترانزیت را تصویب کرده اما...

اگرچه عراقی‌ها سال گذشته قانون ترانزیت کالا از خاک خود را تصویب کردند اما تا کنون اجازه عبور هیچ کالایی را نمی‌دهند.

حتی اواخر سال گذشته نیز به کنوانسیون تیر (TIR) ملحق شدند و با عبور کامیون‌های ایرانی از خاک خود موافقت کردند؛ اما بلافاصله این تصمیم خود را تغییر دادند.

دولت بغداد ۲۴ بهمن سال گذشته مصوب کرد تا ۵ مرز رسمی عراق برای تردد کامیون‌های ترانزیتی فعال شده است که دو مرز آن مربوط به ایران (مهران و خسروی) و مابقی با عربستان و اردن بود.

تغییر نظر امارات درباره ترانزیت کالا از ایران/ پشت پرده کیست؟

ترکیه به دنبال احداث راه آهن بصره-استانبول به جای راه آهن شلمچه-بصره

تلاش ترکیه برای احداث راه آهن از بصره تا استانبول در حالی است که به گفته رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ۲۰ سال است از امضای موافقتنامه اتصال راه آهن ایران به عراق از طریق خط آهن شلمچه-بصره می‌گذرد اما به گفته برخی فعالان ترانزیت، ترکیه از مخالفان اصلی رسیدن ایران به راه آهن عراق، سوریه و دریای مدیترانه است.

دست‌های پشت پرده حذف ایران از کریدور امارات-ترکیه کیست؟

در دیداری که مشاور امنیت ملی امارات با آیت الله رئیسی در تهران داشت، رئیس جمهور کشورمان به درستی موضوع دخالت‌های رژیم صهیونیستی در روابط ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس را پیش کشید.

با توجه به اینکه روابط تل آویو-ابوظبی برای همگان آشکار شده، به نظر می‌رسد در موضوع درخواست اماراتی‌ها از آنکارا برای جایگزینی عراق با ایران برای ترانزیت کالا به ترکیه نیز فشارهای رژیم صهیونیستی بی تأثیر نبوده است.

همچنین برخی کارشناسان دیپلماسی اقتصادی معتقدند آمریکایی‌ها نیز در وارد کردن فشار بر دولت بغداد برای افزایش تخفیف‌ها به ترانزیت کالا از خاک کشورشان برای افزایش صرفه اقتصادی ترانزیت از این کشور مؤثر بوده‌اند.

منبع: مهر

پایان/

۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۰
کد خبر: 15574

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 17 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 16
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 1
    • محمدبهرامی بلوچ IR ۲۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
      13 3
      سیاستی که نان ملتش راببرد بستر بی دینی را فراهم میکند واین سیاست به فقیرشدن ملتش ختم میشود
    • محمد IR ۰۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
      14 1
      همیشه بی عرضه بودنمون را انداختیم گردن دستهای پشت پرده اسراییل و آمریکا که حتی روحشون هم خبر نداشته
    • رج IR ۰۱:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
      10 0
      خیانت نیست عقل سلیم اینو پیشنهاد میده این قانون تجارته حالا به دلیلی که باشه
    • یه ایرانی IR ۰۱:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
      10 1
      کسی عاشق چشم و ابروی شما نیست همه کشورها دنبال منافع کل کشور و مردمشونن ولی اینجا دنبال منافع شخصی و اجنبیها!!!
    • اسد IR ۰۴:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
      4 4
      عراق راههای ترانزیت خوبی برای عبور کامیونها ندارد وکردستان عراق ومشکلات دیگه وامنیت ایران‌همه موارد را دارد
    • از کار افتاده حداقل بگیر بدبخت تامین اجتماعی IR ۰۷:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
      6 2
      خنجری که اماراتی ها از پشت به اقتصاد ایران زدند چه عجب اینبار حرف امریکانبود گندکاریهای خودتون روگردنن یکی دیگه انداختین
    • IR ۰۷:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
      6 0
      همین عراقی هست که برای حفظ امنیت آن ایران کلی هزینه داد البته همه اینها قابل پیش بینی هست که حس تربیت ب را همه چیز غلبه می‌کنه و از طرفی دولتها اقتصاد و رفاه شهر وندان خود براشون اهمیت داره و دوستی هم میش بودن سرشون نمیشه
    • IR ۰۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
      6 1
      ما به اکثر کشورهای دنیا یاد داده ایم که از کشور ما باج بگیرند و تا میتوانند از کشور ما بهربرداری کنند به یک شرط و اون شرط اینه که حق دلالی من مسئول را بدهند تا قراردادهای آنها امضا بشه این اتفاقات حقمونه چون در مملکت داری فقط حق دلالی و کمسیون آن را یاد گرفته ایم
    • دولت IR ۰۹:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
      1 0
      جناب تحلیلگر اقتصادی ضعف دستگاه دیپلماسی و وجود تنش سیاسی رو به حساب دیگر کشورها نیندارید لطفا!!!!
    • IR ۰۹:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
      3 1
      خیلی عجیبه که هر کی با شما مراوده داره یا آخرش معلوم میشه دشمن بوده و یا خیانتکار!فکر نمیکنین مشکل از خود شما و توانمندیهای نداشته شماست.شما تو یه کوچه و یه محلم نمیتونین به بهانه استقلال با هیچ کسی رابطه خوبی نداشته باشین چه برسه تو روابط بین المللی تو دنیا.هر روزم خبر میزنین خنجر فلانی از پشت.خوب اینقدر پشتتونو به بقیه نکنین که هی زرت و زرت خنجر بخورین!مردم تا کی باید تاوان کارای شما رو بدن؟
    • محمد IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
      0 1
      مسئله فقط امارات نيست بدبختي اينجاست همه كشورها به ايران خيامت كردن و از پشت خنجر و نمونه هاي اون فراوان است همه ايران را فقط براي منافع و بردن سود ميخوان اما وقتي نوبت به ايران ميرسه همه گم ميشن و اصلأ خبري از اونها نيست همين كشورهاي مثلأ دوست و برادر چين و روسيه چند تا حرف خوب درباره ايران ميزنن بعد يكي مياد كل ماهي گيري خليج فارس ميگيره اون يكي هم مياد تا ميتونه اجناس آشغال ميده بجاش نفت ارزان و مفت ميبره
    • رسول رضایی IR ۰۹:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
      1 1
      این اولین و آخرین باج دهی و خراب کاری ما نخواهد بود
    • حسین IR ۱۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
      1 0
      دور نزدند هر کشوری نگاه بمنافع ملی خودش داره و شاید کشور عراق در درازمدت حس امنیت بیشتری به تبادلات تجاری آنها داده
    • علی IR ۱۴:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
      0 0
      کشوری که وزیرانش و مسولانش فقط به فکر جیب خودشان هستن و بدبختی ملت، بدتر از اینم میشه،،فکر کردین کشورهای همسایه مثله ملت ایران میتونید بدبخت کنید..همه دولتها بفکر ترقی ملتشون وابادانی کشورشون هستن بجز ایران.
    • مصطفی محمدی IR ۲۱:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
      0 0
      همه بدن فقط ماخوبیم
    • حسن IR ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
      0 0
      ما خود بر خود خنجر می زنیم و یک انگشت به سمت مقابل 3 تاش به سمت خودمون هست